Sütit akarok!

Erdei gyümölcsös éclaire fánk

Az éclaire fánkról és viharos kalandunkról már volt szó bővebben itt. Azóta boldogan jelenthetem, hogy soksoksok : 1 -re állunk, én és az éclaire fánk. Anyukámnak nagyon nagy kedvence, mindig kérdezgeti, hogy nem sütöttem-e azt, így az idei Anyák napján mi más lehetett volna az ajándék?! Gondoltam sütök egy tepsi fánkot, meg veszek egy kis virágot…na de aztán megcsapott az isteni szikra, és rájöttem, hogy ennél eggyel grandiózusabb ajándékkal állítok be drága anyukámhoz!

Így született meg a tulipános és valamilyenvirágos éclaire fánk. Na nem durvultam ám a krémmel, hogy anyukám úgy érezze, hogy szappanba harapott, amikor megkóstolja a fánkokat…a virágos jelző pusztán az alakra értendő. A krémben semmi extra, egy egyszerű, de nagyszerű, pudingos, gyümölcsös, tejszínes krém. Szeretem ilyennel tölteni az éclaire fánkot, mert szerintem ez egy kellemes átmenet a kemény, pudingos krém és a szimpla tejszínhab között. És nem utolsó sorban nagyon jól variálható.

 

photo 5

 

Annyi gikszer csúszott a számításaimba, hogy a tervezett epres krém helyett most erdei gyümölcs áll a címben. Nem hiába. Előkaptam a fagyasztóból a tavalyi adag (mese itt) egyik eperpüréjét (eper?! ohh,én kis butus, na persze), és elkezdtem felmelegíteni egy edényben. Az eperpürétől szokatlan, fura darabok úsztak a piros masszában, és aztán amikor megkóstoltam az ízén is tisztán érződött, hogy itt bizony az eper mellé más gyümölcs is beugrott a turmixba apukám karmai között. Ezen mondjuk semmi csodálkoznivaló nincsen: apukám által elrakott lekvárokon ilyen címkéket lehet látni: eper+josta, eper+meggy+szeder, eper+kókusz (na ez mondjuk zseniális!), meggy+ribizli+alma. Szóval ilyen mindent bele típusokat lehet találni a polcon. Ilyen háttértudással nem akadtam le sokáig a gyümölcspürén, gyorsan átneveztem magamban erdei gyümölcsösre a krémet, és kész!

A tészta elkészítéséről itt olvashattok bővebben, hozzávalókkal, tippekkel: Én és az éclaire fánk

 

photo 3

 

Hozzávalók a krémhez (pont elég a fenti fánkmennyiséghez):

1 csomag epres pudingpor

4 dl tej

2 dl gyümölcspüré piros bogyós gyümölcsökből, vagy mirelit erdei gyümi mix felolvaszta, turmixolva

4 ek. cukor

10 dkg vaj

250 ml tejszín (min.30%-os)

2 ek. porcukor

1 habfixáló (elhagyható)

 

A pudingot megfőzzük a szokásos módon (cukor+tej), majd belekeverjük a gyümölcspürét. Még forrón terítsünk a puding tetejére fóliát, így nem bőrösödik be a pudig. Ha kihűlt, keverjük el a szobahőmérsékletű vajjal. A tejszínt verjük fel a porcukorral, és ha van, a habfixálóval, majd óvatosan keverjük bele a krémbe. Habzsákba töltve könnyen be tudjuk tölteni a fánkokat.

A fánkok tetejére: 10 evőkanál porcukrot kikeverünk 3-4 kiskanál vízzel, és egy kis színezővel, ha úgy tetszik. (Itt én most Wilton Rosa gélfestéket használtam.) Kikeverjük habverővel vagy mixerrel, majd ezt is habzsákba töltve a fánkokra nyomjuk.

Annyira kis szépségesek! És boooorzalmasan finomak! 🙂 Gyertek a facebookra is, ahonnan megtudhatjátok, hogy hív engem anyukám (thanks facebook 🙂 )!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!