Sütit akarok!

Csokialagút - sütés nélkül

Nem kell sütni, és az összeállítása is kb. 10 perc. Aztán pihen egy kicsit a mélyhűtőben és a hűtőben, és már szervírozhatjuk is! Olvadós csokialagút, belül ropogós ostyadarabokkal. Eteti magát…sajnos. Előre is elkészíthetjük, hiszen napokig eláll a hűtőben, ez pedig az ünnepi előkészületes időmenedzsmentben elég jól jön.

 

photo 3

 

7

 

Az egész sütiben, receptfeltöltésben a névadás volt a legnehezebb. (Továbbra is várom a kreatív elnevezéseket, küldjétek!) Ez a recept ugyanis ‘Ostya a lá Judy’ néven szerepel a családi recepttárunkban, anyukám egyik barátnőjéről kapta a nevét, akitől a recept származik. Sokszor csináltuk anyuval régen is, mert semmi extra hozzávaló nem szükséges, általában minden van otthon, ami ebbe a sütibe kell.

Most mondhatnátok, hogy azért Knoppers nincs minden háztartásban, mindig. De úgysem meritek mondani, mert valahol legbelül ti is sejtitek, hogy deeeee, igenis mindig van otthon Knoppers. Hogy miért? Mert én imádom, és minden megvan benne: olyan, mintha csokit ennék, de igazából nápolyi is, krém is van benne, meg mogyoródarabok is. Kell ennél több a boldogsághoz?! Na jó, a nagyon megzuhanós napokon, rá lehet kenni egy kanál Nutellát, megengedem. 🙂

Szóval amikor most eszembe jutott, hogy ostya a lá Judy-t kéne csinálnom, elkezdtem gondolkozni, hogy mivel tudnám feldobni. (Az eredeti receptben sima ostyalap szerepel, és persze mindenféle magvak, mazsola, amit szeretnénk.) Aztán megvilágosodtam, hogy hát a jó öreg Knoppersben minden benne van: ostya, mogyoró, kakaó. Úgy gondoltam, hogy ez tuti feldobja a már ismerős édességet. És hát, szerénykedve mondom, hogy bizony igazam lett. 🙂 Kapott egy kis kandírozott narancsot is, csak mert tél van, meg jön a karácsony, és akkor mindenbe kell egy kis narancs.

 

image

 

Na nézzük, mi kell ehhez a gyerekjátékhoz!

Hozzávalók:

250 g vaj (margarinnal is működik, de ki akar tömény margarint rágcsálni?!)

150 g cukor

2 ek. cukrozatlan kakaópor

50 g étcsoki

2 db tojás

2 csomag vaníliás pudingpor (vagy 90 g keményítő + vanília kivonat)

6 db Knoppers

egy marék kandírozott narancs

 

Előkészületként apró darabokra vágjuk a Knopperst. Előkészíthetjük az őzgerinformát is: kicsit beolajozzuk, majd beterítjük folpackkal úgy, hogy az túllógjon az oldalán. Ezzel a plussz résszel majd be tudjuk takarni a sütit.

Gőz felett megolvasztjuk a vajat a cukorral, a csokival és a kakaóporral.

Levesszük a gőzről, és egymás után belekeverünk 2 egész tojást. Ilyenkor azért vesszük le a gőzről, hogy a tojás ne kapjon egyből olyan nagy hőt, mert megfőne.

Belekeverjük a pudingport is. Alaposan keverjük el, hogy ne maradjon csomós.

Levesszük a gőzről, most már végérvényesen. Belekeverjük az összetördelt Knopperst és a narancsdarabokat, majd az egész masszát a formába öntjük.

Becsomagoljuk, és ha kihűlt, egy órára a mélyhűtőbe tesszük. Utána már elég a hűtőben tárolni.

 

image

 

Én adtam a sütire egy téli rucit: marcipánból vágtam ki hópelyheket, ami minden ragasztóeszköz nélkül tökéletesen megmarad a sütin.

Ha szeretitek, akkor lehet beletenni még mazsolát, vagy más aszalt gyümölcsöt. Tudjátok, ez nem az én pályám. 🙂 Én legközelebb még diót vagy mogyorót fogok belekeverni.

Ugye mennyire egyszerű? Remélem elkészítitek, és megírjátok a facebookon is, hogy hogy ízlett!

 

image

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!