Sütit akarok!

Jamie forró csokija

Minden benne van, ami a tökéletes forró csokihoz kell. Ráadásul szuper kis gasztroajándékot készíthetünk anélkül, hogy különösebben megterhelnénk magunkat  a konyhában.

 

image

 

image

 

Sokáig azt gondoltam, hogy van valami misztikus a forró csokiban. Hogy olyan igazi forró csokit csak kávézókban lehet csinálni. Aztán rájöttem, hogy csak az alapanyagokon múlik minden.

Fontos a kakaópor minősége, a csoki íze, és persze akkor a legfinomabb, ha tej és tejszín keverékéből készítjük.

Íme egy villámgyors recept, vagy inkább tipp, amit akár ajándékba is adhattok. Nem kell hozzá más, csak egy befőttes üveg, vagy fémdoboz, amit kicsinosíthatunk, és már kész is a gasztroajándék.

Az alap receptet Jamie Oliver egyik műsorában láttam, de kicsit a saját szám ízére formáltam. Több csokit tettem bele, több cukrot :p és több keményítőt, hogy sűrű legyen.

 

image

 

Hozzávalók (egy kisebb üveghez):

4 ek (evő kanál) kakaópor

1 ek. cikóriás, malátás italpor (pl. Macikávé)

3 ek. keményítő

120 g reszelt étcsoki

4 ek porcukor

Úgy járunk a legjobban, ha egy késes robotgépben először ledaráljuk a csokit, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, járatjuk a gépet 10 másodpercig, és kész is!

A forró csoki készítéséhez pedig egy átlagos bögréhez felforralunk 1,5 dl tejet és 1 dl tejszínt. A tejszín szigorúan 30, vagy magasabb százalékos legyen. Azért kell, hogy forrjon, mert a forró csoki por összetevői magas hő hatására sűrítik be a folyadékot. Keverjünk el 4-5 kiskanál port a forró tejszínes tejjel. Ehhez a legjobb egy kis kézi habverő, hogy igazán csomómentes legyen.

Ha annyira szerencsések vagyunk, hogy van otthon a kávéfőzőnkön egy gőzölő, akkor használjuk azt bátran a forró csoki hadművelethez! 🙂

Testet-lelket melengető ital, amit akár egy kis rummal is turbózhatunk egy fárasztó nap után.

Ne fosszatok meg senkit az élménytől, adjatok ajándékba forró csoki port, meg egy ilyen szépséges téli bögrét az Édes álmokból! 😉 Tuti siker!

 

image

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!