Sütit akarok!

Fehércsokis citromos zabgolyó

Könnyedén összedobható édesség, amit akár napokkal korábban is elkészíthetünk, ha vendégeket várunk, vagy ha le szeretnénk gyártani előre a heti édességadagunkat. Egyszerre savanykás és édes, puha és harapós. Az én világnézetemben még diétás édességnek is beillik. Legfőképpen azért illeszthető be egy fogyókúrás életmódba, mert ha kellő önmegtartóztatást tudunk tanusítani, akkor elég belőle 2-3 darab, és […] Tovább

Rugelach - a legjobb kiskifli

Sokféle kiskiflivel találkoztam már rövidke életem, ám annál bővebb sütikalandjaim során, de ilyennel még soha! A rugelachnak isteni a tésztája (mondjuk szép is lenne, ha ennyi krémsajt után nem lenne puha, omlós), több napig puha marad, és egyszerre többfélét is készíthetünk belőle!         A rugelach egy zsidó eredetű édesség, bizonyos források szerint […] Tovább

Kakaós-narancsos madeleine

Nemrég új szerelembe estem, kipróbáltam végre a madeleine sütőformámat! Kétfalatnyi, szaftos piskóta, és ebben is az a jó, hogy bármivel variálhatjuk! Így a sima madeleine után kipróbáltam egy kakós-narancsos párosítást.     Ahogy már korábban is írtam, nagyon jó kis sütemény ez, mert villámgyorsan elkészül. A tésztája sem egy nagy mutatvány, utána áll egy kicsit […] Tovább

Madeleine - a rózsabimbó süti

Szerintem nincs ember, aki ha fogékony a szépre és a sütikre is, ne ájulna el ezeknek a kis piskóta-rózsabimbóknak a láttán. Annyira gyönyörűek! Tüneményes, kétfalatnyi sütik, ráadásul villámgyorsan elkészül! Mivel ilyen icuri-picurik, csak 5 percet töltenek a sütőben. És hogy még jobban megszeressétek őket: semmi extra nem kell hozzá (csak a sütőforma), igazi “kamra-süti”. Tojás, […] Tovább

Hófödte Oreo golyók

Az Oreo keksz nagy sláger nálunk mostanában, a történet itt kezdődött. Ezek a kis golyók igazi kis “semmiségek”, mert az ember úgy kapkod be belőle 6-7 darabot egy perc alatt, hogy észre sem veszi. Elég intenzív benne az Oreo íze, ami tökéletes párosítás szerintem a finom, selymes fehércsokival. Így lett a golyócskák teteje hófödte. Az […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!