Sütit akarok!

Rugelach - a legjobb kiskifli

Sokféle kiskiflivel találkoztam már rövidke életem, ám annál bővebb sütikalandjaim során, de ilyennel még soha! A rugelachnak isteni a tésztája (mondjuk szép is lenne, ha ennyi krémsajt után nem lenne puha, omlós), több napig puha marad, és egyszerre többfélét is készíthetünk belőle!         A rugelach egy zsidó eredetű édesség, bizonyos források szerint […] Tovább

Zserbó sajttorta

Bizony, jól olvastátok, újabb szerelemnek lehetünk tanúi: a klasszikus zserbó és a sajttorta egybekeltek. Mivel külön-külön is imádom őket (és ki nem?!?), gondoltam együtt csak még jobbak lehetnek. És tényleg! Zseniális! Benne van minden, ami a zserbóba kell: dió, baracklekvár, csoki – és mindez egy sajttortás formátumban. A múltkor, amikor már tudtam, hogy két lejárandóban […] Tovább

Hamburger-torta egyszerűen

Képzeljetek el a férfiembert, aki az elmúlt másfél évben, hogy ha megkérdeztem tőle, hogy ‘Mit ennél, drágám?’, 100-ból 99-szer azt válaszolta, hogy hamburgert! A maradék 1 esetben csak annyit mondott, hogy marhahúst! Gondolom nem volt nehéz elképzelni, hiszen elég sok hasonló egyed szaladgál a világban, pláne mióta itthon is robbant a hamburger-gasztrobomba. Készült már mindenféle […] Tovább

Osztrák császármorzsa - Kaiserschmarrn

Tél. Hósesés. Síelés. A nap fénypontja. Hütte. Átfagyott kezek melengetése. Forró leves. És A desszert: Kaiserschmarrn, a Smarni, azaz császármorzsa, ami nagyon különbözik az itthon elterjedt grízes-ragacsos változattól. Ez egy könnyed, de a mandulától ropogós, nagyon finom tészta, és általában valami szilva kompóttal tálalják. Nálam a szilva kiesik, így ezen a ponton én visszatérek az […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!