Sütit akarok!

Fekete-fehér mini kuglóf

Szaftos, csokis tészta, csokidarabokkal turbózva, és ez még nem minden! Isteni, hófehér mázzal vonjuk be őket, amitől fenséges kinézetük lesz! És hogy mitől lesz ilyen szép a máz? Görgess tovább!       Hónapokkal korábban, még a lázas karácsonyi készülődés közepette lett úrrá rajtam az az impulzus vásárlási roham, aminek következtében megvettem ezt a mini […] Tovább

Apáca, a fánkok királynője

Fekete ruha, fehér gallér, belül pedig lágy, vaníliás krém. Ez a franciák apáca fánkja, ami égetett tésztából készül, és csak egy kis odafigyelés kell, hogy az egyszerű fánkokból ilyen előkelő szépségeket varázsoljunk! Megígérem, hogy mindenkinek sikerülni fog!       A fánktörténet előtt azonban szeretnék eloszlatni egy csúnya közhiedelmet, miszerint is a TV öl, butít […] Tovább

Csokoládés gesztenyekenyér

Egyszerűen és gyorsan összekavarható süti, amiben nagyon érezni a gesztenyét, és ezt már csak egy kis csokival kell toppingolni a teljes földi boldogsághoz. Szeretni fogjátok, próbáljátok ki!       Már többször írtam, hogy télen általában kicsit (a kelleténél jobban 🙂 ) rácsúszunk a gesztenyepürére. Könnyű elkészíteni, mindig lehet otthon alapanyag, hiszen csak egy gesztenyemassza […] Tovább

Jamie forró csokija

Minden benne van, ami a tökéletes forró csokihoz kell. Ráadásul szuper kis gasztroajándékot készíthetünk anélkül, hogy különösebben megterhelnénk magunkat  a konyhában.       Sokáig azt gondoltam, hogy van valami misztikus a forró csokiban. Hogy olyan igazi forró csokit csak kávézókban lehet csinálni. Aztán rájöttem, hogy csak az alapanyagokon múlik minden. Fontos a kakaópor minősége, […] Tovább

Csokialagút - sütés nélkül

Nem kell sütni, és az összeállítása is kb. 10 perc. Aztán pihen egy kicsit a mélyhűtőben és a hűtőben, és már szervírozhatjuk is! Olvadós csokialagút, belül ropogós ostyadarabokkal. Eteti magát…sajnos. Előre is elkészíthetjük, hiszen napokig eláll a hűtőben, ez pedig az ünnepi előkészületes időmenedzsmentben elég jól jön.       Az egész sütiben, receptfeltöltésben a […] Tovább

Chocolate chip cookie - amerikai csokis keksz

Van ami egyszerűen nem hangzik jól magyarul, vagy nem adja át teljesen azt az életérzést, sütiérzést. Ilyen szerintem a chocolate chip cookie is, hiszen ha magyarul azt mondjuk, hogy csokis keksz, akkor az még nagyon sok minden lehet. De ha azt mondom: chocolate chip cookie, akkor tuti mindenkinek beugrik az az omlós, édes keksztészta, pici […] Tovább

Zserbó sajttorta

Bizony, jól olvastátok, újabb szerelemnek lehetünk tanúi: a klasszikus zserbó és a sajttorta egybekeltek. Mivel külön-külön is imádom őket (és ki nem?!?), gondoltam együtt csak még jobbak lehetnek. És tényleg! Zseniális! Benne van minden, ami a zserbóba kell: dió, baracklekvár, csoki – és mindez egy sajttortás formátumban. A múltkor, amikor már tudtam, hogy két lejárandóban […] Tovább

Csupacsoki sajttorta

Sok magyarázat azt hiszem nem kell ehhez a tortához. Szeretem a sajttortát, szeretem a csokit, teljesen nyilvánvaló, hogy kíváncsi voltam rá, hogy együtt milyen. Jó, jó, azért nem volt ez akkora kérdés bennem, hiszen csak jó lehet. 🙂 És láss csodát…       Szóval, az úgy volt, hogy volt itthon két doboz mascarponém (már […] Tovább

Csokis-capuccinos parfétorta

Ámulattal néztem mindig kiskoromban a különböző parfécsodákat, amikor még csak az Auguszt és a Daubner kínálatát ismertem. Csodaszép, tényleg tortaformájú parfétorták voltak, a legtöbbször 3-4 ízű fagyiből…számomra elképzelhetetlen volt, hogyan lehet ilyen csodát alkotni. Hogy lehet a fagyiból tortát csinálni?! Mivel októberben van a szülinapom, álmodni sem mertem soha szülinapi parfétortáról. Most már persze lehetne […] Tovább

Málnás brownie - 35 perc alatt a mennyekben

A cím, az kérem nem túlzás. Aki megkóstolja ezt a browniet, az bizony a mennyekben fog repkedni. P.C. vagyok, szóval tőlem lehet ez a Valhalla, vagy  a Nirvana is, kinek mi, de ez a süti eszméletlen finom! Én még ilyet nem kóstoltam. Nem is értem, hogy fordulhatott elő, hogy én még semmilyen olyan browniet nem […] Tovább

Mogyorós-csokis cantuccini

Most nem folytatok cantuccini (‘kántuccsíni’) sütés közben természettudományos kísérlet, pusztán az élvezeti értéke miatt sütök. Mily’ meglepő! 🙂     Élvezeti értéke pedig van, nem is kicsi! Egy olyan olasz kekszről van szó, amit kétszer kell megsütni (illetve egyszer sütni, aztán pedig szárítani), így lesz ropogós, és ezért is hívják az olaszok az ilyen típust […] Tovább

Dupla Oreos csokitorta - egyszerűbb, mint gondolnád

Már 5 perce ülök a gép előtt, hogy hogyan is kéne kezdeni ezt a bejegyzést, de alig tudok írni (így maradt ez a béna kezdés:) ). Remeg a gyomrom, cikáznak a gondolataim, nézegetek össze-vissza, bamublok mindenfelé. Tiszta lázban vagyok! Legalább, mintha valami első randira készülnék, vagy az államvizsgámra. Pedig egyik sem. Csupán itt van ez […] Tovább

Házi bársonyos csokifagyi

A blog indulása óta várom a pillanatot, amikor megírhatom az egyik kedvenc elméletemet, miszerint is: “A felnőtt lét egyik legjobb része, hogy bármikor ehetünk bármennyi fagyit.” Mit nekünk pont a mondat végére?! Ide felkiáltó jel kell! Gondoljunk csak bele, nincs többé könyörgés a fagyisnál, hogy naaaaa lécci, hadd egyek három gombócot, már nem is fáj […] Tovább

Olaszos ihletésű csokitorta

A hétvégén volt egy rendezvény, oda készült a torta is, és egy kedves résztvevővel pont arról beszélgettünk, hogy akik nem tudnak egy igazán jót enni együtt, azok valószínűleg nem sokáig maradnak meg egymás oldalán. Nem hiába mondogatták öreganyáink, hogy elválnak ágytól, asztaltól. A szerelemben mindig is főszerepet töltött be az evés, a kulináris kényeztetés, és […] Tovább

Marcipános muffin csokikrémmel töltve

Ez egy kis meglepis gyors süti. Sima csokikrémes muffint terveztem, mert gyorsan összedobható, nem sül sokáig, cserébe jó pár napig friss marad. Most csak egy egyszerű kis díszítésre volt időm…bár ha jobban meggondolom nem nevezném díszítésnek a cukorkaszórást. 🙂 A meglepi része pedig ott jön elő, amikor az ember beleharap és a finom lágy tészta […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!