Sütit akarok!

Kakaós-diós cantuccini

Ez a cantuccini még mindig jó. Kicsit puhábbra hagyva, csak úgy magában, vagy kávéba mártogatva. Imádom!       Volt már klasszikus mandulás változat, és mogyorós-csokis is ebből az olasz kétszersült kekszből. Most azt gondoltam, hogy egy kis kakaóporral el kéne mélyíteni az ízeket, és mi más passzolhatna ehhez jobban, mint a dió. Tél van, […] Tovább

Rugelach - a legjobb kiskifli

Sokféle kiskiflivel találkoztam már rövidke életem, ám annál bővebb sütikalandjaim során, de ilyennel még soha! A rugelachnak isteni a tésztája (mondjuk szép is lenne, ha ennyi krémsajt után nem lenne puha, omlós), több napig puha marad, és egyszerre többfélét is készíthetünk belőle!         A rugelach egy zsidó eredetű édesség, bizonyos források szerint […] Tovább

Baklava sajttorta

A megszokott, könnyed sajttorta, különböző magvakkal rétegezve, rétestésztába bugyolálva. Ezernyi réteg, színes magvakkal megszórva, és aztán még jön az aranyláva: a mézes máz, amitől még inkább lecsúszik ebből a sajttortából 1-2 (3-4…ooops) szelet.       Az egyik kedvenc amerikai oldalamon láttam egy baklavás, kelttésztás sütit, és ekkor csapott belém a villám! Hogy lehet az, hogy még […] Tovább

Almás pite diókrémmel

Megint pite. Mert megunhatatlan, egyáltalán nem annyira macerás, mint elsőre gondoljuk, és igazán hálás jószág, mert sokáig eláll. Sőt, a tésztája napról napra omlósabb, finomabb lesz!           Ez most nem a klasszikus verzió a nagyitól, amikor nagy tepsiben sül az almás két vastag réteg tészta között. Ez egy vékonyabb tésztás pite, […] Tovább

Diós süti szilva-meglepivel

Írtam már a furcsa dolgaimról, hát íme a következő: szeretem a szilva ízét, de ezt sem tudom darabosan megenni. Hát ez van. K. Gertrúd, budapesti lakos: textúra-fóbiás. Szeretem a paradicsomlevest, de egy darabos lecsót már nem tudnék letolni, imádom a sült kaliforniai paprikából készült fetás krémet (még jó, hiszen turmixolva van :p ), de hogy […] Tovább

Zserbó sajttorta

Bizony, jól olvastátok, újabb szerelemnek lehetünk tanúi: a klasszikus zserbó és a sajttorta egybekeltek. Mivel külön-külön is imádom őket (és ki nem?!?), gondoltam együtt csak még jobbak lehetnek. És tényleg! Zseniális! Benne van minden, ami a zserbóba kell: dió, baracklekvár, csoki – és mindez egy sajttortás formátumban. A múltkor, amikor már tudtam, hogy két lejárandóban […] Tovább

Moszkauer - saját(os) változat

Sosem voltam igazán oda érte. Párszor ha kértem ezt cukrászdában. De most karácsonykor rám jött a karácsonyi-íz-láz: dió kell, narancshéj kell, csoki kell, teasüti kell. Így került elő a moszkauer.     Most csináltam először, és ahhoz képest abszolút elégedett vagyok az eredménnyel. Legközelebb kevesebb lisztet rakok bele, és talán úgy jobban elterül, vékonyabb lesz. […] Tovább

Brownie _v1_ A klasszikus

A v1 arra utal, hogy még lesz pár brownies bejegyzésem, hiszen nagyon jól variálható, bele lehet dobni éppen azt, amit otthon találunk. Hálás desszert. És szuper lakásillatosító!   Amikor legelőször olvastam Nigella Lawson brownie receptjét, rögtön eszembe jutott a mindig fekete nadrágba bujtatott, nem kis méretű hátsója, és szent meggyőződésem volt, hogy ha én ezt […] Tovább

Csokis-diós banánkenyér

Szeretem az olyan recepteket, amikhez nem kell tökéletesen friss alapanyag, vagy akár még a maradékot is fel lehet használni. Imádni fogjátok, ha a Ti konyhátokban is előfordul egy-két megbarnult banán. Megvallom, banánfelhalmozó vagyok. Szinte minden egyes bevásárlásnál pakolok a kosaramba banánt, így a hűtő alsó fiókjában mindig van belőle. Néha bedobom a táskámba és gyors […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!