Sütit akarok!

Erdei gyümölcsös gesztenyés pohárkrém

Igazi last minute karácsonyi desszert, mert kb. 15 perc az elkészítése a konyhába lépéstől számítva és jó esetben minden van hozzá a mélyhűtőben, vagy a kamrában. Mégis meg van benne a karácsony íze, és még az is belapátol egy pohárral belőle, aki amúgy állítja, hogy ő nem szereti a gesztenyés dolgokat. True story. 🙂   […] Tovább

Csokoládés gesztenyekenyér

Egyszerűen és gyorsan összekavarható süti, amiben nagyon érezni a gesztenyét, és ezt már csak egy kis csokival kell toppingolni a teljes földi boldogsághoz. Szeretni fogjátok, próbáljátok ki!       Már többször írtam, hogy télen általában kicsit (a kelleténél jobban 🙂 ) rácsúszunk a gesztenyepürére. Könnyű elkészíteni, mindig lehet otthon alapanyag, hiszen csak egy gesztenyemassza […] Tovább

Képviselőfánk torta

Mondhatnám, hogy Éclaire-torta, de a képviselőfánk kis hazánkban egyelőre ismertebb, és az is igaz, hogy a tortán, és a díszítő kis fánkokon nincsen cukormáz. Márpedig én csak ezt az egyetlen különbséget találtam a képviselő és az éclaire között. Mindkettő égetett tésztából készül, krémmel töltjük, és kész is a mennyei fánkocska.     A torta két […] Tovább

Én és az éclaire fánk - 3:1

Történetünk viharos, olykor drámai: elsőre elsöprő siker (kezdők szerencséje?), aztán szenvedélyes dobálózás a szemetesbe, értetlenkedés. Rá 10 perce újabb siker, nem értem, ugyanígy csináltam az előbb is. Passz. Kis idő elteltével pedig újabb izgulás, mostvajonmilesz, drukkdrukkdrukk, feszült figyelem, és a végén hál’istennek totális siker! Fontos volt a legutóbbi próbálkozás, hiszen ha véletlenül ez nem sikerült […] Tovább

Gesztenyés sajttorta

December óta készülök erre, most végre eljött az ideje: két kedvencem kombinálása, a sajttorta és a gesztenyepüré házasítása. A mascarponénak köszönhetően a kisült tortának olyan az állaga, mint egy gesztenyemoussenak, isteni, elmondhatatlan! Egy időben rákaptunk itthon a gesztenyepürézésre. Heti egyszer biztos volt olyan, hogy gesztenyemassza a fagyóból kivesz, tejszín gyorsan felver és kész is a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!