Sütit akarok!

Erdei gyümölcsös gesztenyés pohárkrém

Igazi last minute karácsonyi desszert, mert kb. 15 perc az elkészítése a konyhába lépéstől számítva és jó esetben minden van hozzá a mélyhűtőben, vagy a kamrában. Mégis meg van benne a karácsony íze, és még az is belapátol egy pohárral belőle, aki amúgy állítja, hogy ő nem szereti a gesztenyés dolgokat. True story. 🙂   […] Tovább

Mákos guba revolúció

  Ez az édesség a mákos guba felturbózott változata. Egy kis tejszín, vanília és narancs teszik különlegessé ezt a hagyományos desszertet. Ráadásul a megmaradt pékárut is felhasználhatjuk hozzá, és csak 10 perc munka van vele. Jól hangzik, ugye? 🙂         Nem szeretek élelmiszert kidobni, de sajnos sokszor előfordul, hogy megmarad egy kis […] Tovább

Fehércsokis mákos muffin

A hóesés megihletett. Bár most, amikor a bejegyzést írom, hét ágra süt a nap. Szóval eléggé átvágós ez a tél. Ezért kellenek biztosítékok, olyan dolgok, amik tutira olyanok, mint amilyenek mindig szoktak lenni, így biztonságot nyújtanak. Ez a fehércsokidarabokkal bolondított mákos muffin pont ilyen. Tutira mindig jól esik. Már csak egy jó forró csoki kell, […] Tovább

Rugelach - a legjobb kiskifli

Sokféle kiskiflivel találkoztam már rövidke életem, ám annál bővebb sütikalandjaim során, de ilyennel még soha! A rugelachnak isteni a tésztája (mondjuk szép is lenne, ha ennyi krémsajt után nem lenne puha, omlós), több napig puha marad, és egyszerre többfélét is készíthetünk belőle!         A rugelach egy zsidó eredetű édesség, bizonyos források szerint […] Tovább

Croquembouche - a lélegzetelállító fánktorony

Falatnyi, édes krémmel töltött fánkocskák, karamellel összeragasztva. Ez a lényege ennek a káprázatos toronynak. Na meg persze az, hogy a tálaláskor az asztal körül ülők lélegzete elálljon egy pillanatra!       Kezdjük az elején! A fenti nagyon fura szót úgy mondjuk: ‘krokambus’. Aki egy kicsit franciásabb akcentusra vágyik, az ebből a videóból ellesheti! 🙂 […] Tovább

Mákos-narancsos sajttorta

Nem titkoltan az a szándékom, hogy mindenki karácsonyi asztalán ott ragyogjon ez a torta. A narancslekvártól ünnepi, elegáns külseje lesz, a mák pedig az itthoni hagyományok szerint elengedhetetlen része a karácsonynak. Krémes állagú torta, ami nem túl nehéz még a halászlé-rántott hal-majonézes krumli-ésmégkitudjami mellett sem.           Plussz pont a sajttortának, hogy […] Tovább

Mézeskalács házikó - egyszerűbb, mint gondolnád

Látványos asztali dísz, vagy elpusztítható finomság…ki milyen céllal készíti. Az viszont biztos, hogy meghozza az ember karácsonyi hangulatát. Mézeskalács illat lengi be a lakást, a díszítés kiváló kikapcsolódás az ünnepi rohanásban (vagy épp’ valakinek agybaj, de az meg inkább delegálja a feladatot a gyerekeknek:) ), és a végén nagy büszkeséggel nézhetjük otthonunk új díszét.   […] Tovább

Csokis-fahéjas sütinyalóka - avagy a karácsonyi cake pop

A cake pop nem más, mint egy csokiba mártott sütigolyó, pálcikán. Állhat rendesen, mint egy normál nyalóka, vagy lehet így, fejjel lefelé is, ahogy most nálam. A roppanós csokiburokban ott rejlik egy komplett süti, csak éppen összegyúrva. Isteni, és mindenkit le lehet vele nyűgözni! Azt nem mondom, hogy gyorsan elkészül, mert igazából baromi pepecselős cucc. […] Tovább

Sütőtökös sajttorta

Szezonja van, gyönyörű színe, édeskés íze: ez bizony a sütőtök. És az én konyhámban ő sem úszhatta meg, hogy sajttortává váljon. Annyira imádom a sajttortát! Sütünk egy kekszalapot, kikeverünk egy alapkrémet, és igazából azzal ízesítjük, amivel csak akarjuk. Tuti varázslat, bárkinek, bármilyen eseményre is csináljuk. Meg persze lehet csak úgy is sütni.       […] Tovább

Zserbó sajttorta

Bizony, jól olvastátok, újabb szerelemnek lehetünk tanúi: a klasszikus zserbó és a sajttorta egybekeltek. Mivel külön-külön is imádom őket (és ki nem?!?), gondoltam együtt csak még jobbak lehetnek. És tényleg! Zseniális! Benne van minden, ami a zserbóba kell: dió, baracklekvár, csoki – és mindez egy sajttortás formátumban. A múltkor, amikor már tudtam, hogy két lejárandóban […] Tovább

Csokis-capuccinos parfétorta

Ámulattal néztem mindig kiskoromban a különböző parfécsodákat, amikor még csak az Auguszt és a Daubner kínálatát ismertem. Csodaszép, tényleg tortaformájú parfétorták voltak, a legtöbbször 3-4 ízű fagyiből…számomra elképzelhetetlen volt, hogyan lehet ilyen csodát alkotni. Hogy lehet a fagyiból tortát csinálni?! Mivel októberben van a szülinapom, álmodni sem mertem soha szülinapi parfétortáról. Most már persze lehetne […] Tovább

Gesztenyés sajttorta

December óta készülök erre, most végre eljött az ideje: két kedvencem kombinálása, a sajttorta és a gesztenyepüré házasítása. A mascarponénak köszönhetően a kisült tortának olyan az állaga, mint egy gesztenyemoussenak, isteni, elmondhatatlan! Egy időben rákaptunk itthon a gesztenyepürézésre. Heti egyszer biztos volt olyan, hogy gesztenyemassza a fagyóból kivesz, tejszín gyorsan felver és kész is a […] Tovább

Moszkauer - saját(os) változat

Sosem voltam igazán oda érte. Párszor ha kértem ezt cukrászdában. De most karácsonykor rám jött a karácsonyi-íz-láz: dió kell, narancshéj kell, csoki kell, teasüti kell. Így került elő a moszkauer.     Most csináltam először, és ahhoz képest abszolút elégedett vagyok az eredménnyel. Legközelebb kevesebb lisztet rakok bele, és talán úgy jobban elterül, vékonyabb lesz. […] Tovább

Mézeskalácsmuffin karácsonyi díszítéssel

Nigella szokta mondani, hogy a konyhában való ténykedés felér egy terápiával. Osztom. Engem is ez kapcsol ki. Szeretem, hogy azonnal látszik a munkám eredménye, kézzel fogható, és örömet okoz az embereknek. Számomra megáll az idő, és csak én és az aktuális süti létezünk. Az alkotás öröme. Na mielőtt mindenki egy marthastuart-i idillt képzelne a konyhámba: […] Tovább

Hófödte Oreo golyók

Az Oreo keksz nagy sláger nálunk mostanában, a történet itt kezdődött. Ezek a kis golyók igazi kis “semmiségek”, mert az ember úgy kapkod be belőle 6-7 darabot egy perc alatt, hogy észre sem veszi. Elég intenzív benne az Oreo íze, ami tökéletes párosítás szerintem a finom, selymes fehércsokival. Így lett a golyócskák teteje hófödte. Az […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!