Sütit akarok!

Oreos csavart kalács

Dobjuk fel idén a hagyományos húsvéti kalácsot, és próbáljunk ki egy őrületes párosítást! Szerintem a vanília és az Oreo nagyon passzolnak és mennyei pályára emelik a kalácstésztát. Ezután már csak a megszokott fonott formán kell egyet csavarnunk, szó szerint!     Engem teljesen levett a lábamról ez a fekete-fehér kalács. Annyira finom a lágy kalácstészta, ahogy […] Tovább

Kakaós-narancsos nemkuglóf

Puha, vajas, márványos tészta, ami nem csak gyönyörű, hanem nagyon finom is! Több napig puha maradt…na nem mintha 2-3 napnál tovább kitartana nálunk. 🙂       Valamelyik nap beugrott, hogy nekem kuglóf kell. El is kezdtem recepteket keresgélni, aztán benéztem a hűtőbe, hogy egyáltalán mi van otthon. Ekkor jött a narancsos ötlet, de hogy […] Tovább

Rugelach - a legjobb kiskifli

Sokféle kiskiflivel találkoztam már rövidke életem, ám annál bővebb sütikalandjaim során, de ilyennel még soha! A rugelachnak isteni a tésztája (mondjuk szép is lenne, ha ennyi krémsajt után nem lenne puha, omlós), több napig puha marad, és egyszerre többfélét is készíthetünk belőle!         A rugelach egy zsidó eredetű édesség, bizonyos források szerint […] Tovább

Jamie forró csokija

Minden benne van, ami a tökéletes forró csokihoz kell. Ráadásul szuper kis gasztroajándékot készíthetünk anélkül, hogy különösebben megterhelnénk magunkat  a konyhában.       Sokáig azt gondoltam, hogy van valami misztikus a forró csokiban. Hogy olyan igazi forró csokit csak kávézókban lehet csinálni. Aztán rájöttem, hogy csak az alapanyagokon múlik minden. Fontos a kakaópor minősége, […] Tovább

Hütte palacsinta - a téli lélekmelengető

Jó, jó, tudom, hogy nincs ilyen palacsinta a hüttékben, de a tésztájához az ihletet az osztrák császármorzsa adta. Könnyű, tejszínes, édes lágy palacsinta, amit bármivel megszórhatunk, leönthetünk, mindenhez passzol. Lekvár, mogyorókrém, tejszínhab, gyümölcsök, mandula, fagyi…mindennel isteni lesz! Mondjuk én a fagyira szavaztam, hiszen felnőtt vagyok, és ebben az a legjobb, hogy bármikor ehetek fagyit. Akkor […] Tovább

Fonott kalács - a legegyszerűbben

Sokáig ódzkodtam a kelt tésztáktól, de amikor megláttam ezt a receptet, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Egyáltalán nem bonyolult, csak türelem kell a kelesztési időkhöz. De nettó 15 perc meló van vele (bruttó két óra + sütés), és az az illat a lakásban, hmmmmm. Vajas-tejes, élesztős kalács házilag, kevés munkával, és nagy bókokkal.     […] Tovább

Joghurtos-málnás jégkrém - akár reggelire is!

Itt az újabb hőségriadó, úgyhogy elő a jeges desszertekkel! Nem is akármilyen ez most: egyszerű, gyorsan megvan, és persze nagyon finom is. Aki olvasta az első fagyis bejegyzésemet, már tudhatja az életfilozófiámat fagyi téren, miszerint is a felnőtt lét egyik legjobb része az, hogy bármikor bármennyi fagyit ehetünk. De most még messzebbre merészkedem. Az új […] Tovább

10 perces eperdzsem - avagy a modern befőzés rejtelmei

Ki emlékszik arra, amikor anyukáink, vagy nagymamáink napokon át tartó lekvárfőzést rendeztek? Minden haptákban állt, általában be volt fogva mindenki, és készült a baracklekvár, eperdzsem, meggylekvár a kamra polcaira, természetesen ipari mennyiségben. Óriás edényekben rotyogott a levár napokon keresztül (nekem úgy tűnt), és az egész konyhát befőttes üvegek, fóliák, tetők borították. Emlékszem egyre, ovis vagy […] Tovább

Luxus banánturmix

Jaj, jajj szegény blogom! Szépen elhanyagoltam. Rengeteg minden történt, amikről majd írok is élménybeszámolót: Restaurant day, Milánó, esküvői torta, szülinapi torta! Az egyetlen dolog, amit az elmúlt héten a nagy rohanásban itthon készítettem pár szendvicsen kívül, az ez a csodálatos banánturmix. És hogy mitől lett luxuscikknek kikiáltva? A hozzávalókból kiderül…egy ilyet csak néha szabad elkészíteni, […] Tovább

Fehércsokis-málnás táska

Ropogós, de nem száraz réteslapok között egyszer csak előbújik az édes fehércsoki, olvadozva, aztán pedig találkozunk egy savanykás málnával és a roppanós kis magjaival. Étcsoki+málna kombót is kipróbáltam, de az nem jött be annyira. És még egy tapasztalatmegosztás: két naposan, megmikrózva is tökéletes. (A két napos megmaradási időnek az az egyik oka, hogy Ati beteg, […] Tovább

Nutellás banános minirétes

Volt idő, amikor heti egyszer biztosan készült a konyhámban ilyen, aztán egy időre valahogy elfelejtettem. Tegnap viszont lekaptam egy réteslapot a boltban a polcról, ma délelőtt pedig már semmi nem menthette meg a megbarnult kis banánokat a rétesbesüléstől. A minirétes elnevezés csalóka egy picit, mert nem szabad arra a fajta a rétesre gondolnunk, amit a […] Tovább

Osztrák császármorzsa - Kaiserschmarrn

Tél. Hósesés. Síelés. A nap fénypontja. Hütte. Átfagyott kezek melengetése. Forró leves. És A desszert: Kaiserschmarrn, a Smarni, azaz császármorzsa, ami nagyon különbözik az itthon elterjedt grízes-ragacsos változattól. Ez egy könnyed, de a mandulától ropogós, nagyon finom tészta, és általában valami szilva kompóttal tálalják. Nálam a szilva kiesik, így ezen a ponton én visszatérek az […] Tovább

Csokis-diós banánkenyér

Szeretem az olyan recepteket, amikhez nem kell tökéletesen friss alapanyag, vagy akár még a maradékot is fel lehet használni. Imádni fogjátok, ha a Ti konyhátokban is előfordul egy-két megbarnult banán. Megvallom, banánfelhalmozó vagyok. Szinte minden egyes bevásárlásnál pakolok a kosaramba banánt, így a hűtő alsó fiókjában mindig van belőle. Néha bedobom a táskámba és gyors […] Tovább

Őszi rizspuding

Két dolog miatt imádom a tejberizst. Egyrészt van benne egy erős nosztalgia, ugyanis anyukámmal kiskoromban sokszor csináltuk azt, hogy este felraktuk a tejet a rizzsel főni ,és kis forrás után lekapcsoltuk. Így várta az isteni vaníliás illatú tejberizs a gázon a reggelt, hogy újra rottyantsunk rajta egyet, majd vastag kakaóréteggel a tetején befaljuk reggelire. Mennyei […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!