Sütit akarok!

Mandarinos túrótorta

Ez a túrótorta igazi családi recept. Nagymamák híján, valószínűleg ezt a receptet egy családi baráttól kaphattuk, de arra biztosan emlékszem, hogy anyukámmal nagyon rákattantunk egy időben, és elég sokszor elkészítettük. Mai napig nagy nosztalgiával gondolunk erre a mandarinos túrótortára, mert egyszerűen isteni finom, és nem megy ki az íze az emlékezetedből. Ráadásul tényleg nem nagy művészet […] Tovább

Eperturmix sajttorta

Olyan ez a torta, mintha egy igazi amerikai epershake költözött volna a már önmagában is isteni, klasszikus sajttortába. Nincs tömény eperíz, inkább csak olyan krémes, vaníliás, itt-ott felbukkanó eperélmény. Az egyetlen baj vele, hogy túl gyorsan fogy.       Számomra ünnepnap, amikor az ocsmány, latyakos, sötét tél után először látni epreket a boltok polcain. […] Tovább

Klasszikus N.Y. cheesecake

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […] Tovább

Kávés hattyúk tava torta

Ízvilágában leginkább a tiramisuhoz hasonlít, de a főzött vaníliakrém és a kávés éclaire fánk rétegek mennyei magasságokba emelik! A hattyúkkal pedig mesebeli, tündértortává változik! Hát lehet nem imádni?!     Persze, hogy nem lehet! Ezt a tortát ugyan a véletlen szülte, de milyen jó, hogy megszülte! Történt ugyanis, hogy a most februári Restaurant Day-re hattyúfánkokkal akartam […] Tovább

Mákos-narancsos sajttorta

Nem titkoltan az a szándékom, hogy mindenki karácsonyi asztalán ott ragyogjon ez a torta. A narancslekvártól ünnepi, elegáns külseje lesz, a mák pedig az itthoni hagyományok szerint elengedhetetlen része a karácsonynak. Krémes állagú torta, ami nem túl nehéz még a halászlé-rántott hal-majonézes krumli-ésmégkitudjami mellett sem.           Plussz pont a sajttortának, hogy […] Tovább

Baklava sajttorta

A megszokott, könnyed sajttorta, különböző magvakkal rétegezve, rétestésztába bugyolálva. Ezernyi réteg, színes magvakkal megszórva, és aztán még jön az aranyláva: a mézes máz, amitől még inkább lecsúszik ebből a sajttortából 1-2 (3-4…ooops) szelet.       Az egyik kedvenc amerikai oldalamon láttam egy baklavás, kelttésztás sütit, és ekkor csapott belém a villám! Hogy lehet az, hogy még […] Tovább

Sütőtökös sajttorta

Szezonja van, gyönyörű színe, édeskés íze: ez bizony a sütőtök. És az én konyhámban ő sem úszhatta meg, hogy sajttortává váljon. Annyira imádom a sajttortát! Sütünk egy kekszalapot, kikeverünk egy alapkrémet, és igazából azzal ízesítjük, amivel csak akarjuk. Tuti varázslat, bárkinek, bármilyen eseményre is csináljuk. Meg persze lehet csak úgy is sütni.       […] Tovább

Képviselőfánk torta

Mondhatnám, hogy Éclaire-torta, de a képviselőfánk kis hazánkban egyelőre ismertebb, és az is igaz, hogy a tortán, és a díszítő kis fánkokon nincsen cukormáz. Márpedig én csak ezt az egyetlen különbséget találtam a képviselő és az éclaire között. Mindkettő égetett tésztából készül, krémmel töltjük, és kész is a mennyei fánkocska.     A torta két […] Tovább

A legfinomabb pite: citrom tart

Nem tart a citrom semmit se. 🙂 Ez az előkelő francia neve a sütikének. Illetve minden olyan süteményt tart-nak hívunk, amiben alul van egy tésztaréteg, rajta valami töltelék, és nincs befedve újabb tésztával. Na, már ezt is tudjuk. És nyugodjatok meg, nem ettől a citromtortától lettem ennyire humoros.       A lényeg: VIGYÁZAT, addiktív! […] Tovább

Rózsaszín ombre torta - 1. blogszülinap

Régóta készülök rá, annyira tüneményes! Kívülről már sejtet valamit, de az igazi tündérmese akkor kezdődik, amikor felvágjuk! A gyönyörű színátmenetről nem akartam elvenni a figyelmet, ezért ízvilágban valami egyszerűre törekedtem: citrom és fehércsoki a hagyományos piskótával. Egyszerű, de nagyszerű kombináció. Erre most nem mondom, hogy áhh, 10 perccel konyhábalépés után már készen is vagyunk, mert […] Tovább

Zserbó sajttorta

Bizony, jól olvastátok, újabb szerelemnek lehetünk tanúi: a klasszikus zserbó és a sajttorta egybekeltek. Mivel külön-külön is imádom őket (és ki nem?!?), gondoltam együtt csak még jobbak lehetnek. És tényleg! Zseniális! Benne van minden, ami a zserbóba kell: dió, baracklekvár, csoki – és mindez egy sajttortás formátumban. A múltkor, amikor már tudtam, hogy két lejárandóban […] Tovább

Csupacsoki sajttorta

Sok magyarázat azt hiszem nem kell ehhez a tortához. Szeretem a sajttortát, szeretem a csokit, teljesen nyilvánvaló, hogy kíváncsi voltam rá, hogy együtt milyen. Jó, jó, azért nem volt ez akkora kérdés bennem, hiszen csak jó lehet. 🙂 És láss csodát…       Szóval, az úgy volt, hogy volt itthon két doboz mascarponém (már […] Tovább

Citromos márványos sajttorta

Hát nem gyönyörű?! Ahogy a rózsaszín, a halvány sárga és a narancs találkozik, kanyarognak egymás mellett, örvénylenek…szerintem gyönyörű! Mintha a cukorka mennyországban lennénk, ahol még a sajttorta is úgy csavarodik, mint a csavart, amerikai nyalókák. Képzeljük el ezt a tortát egy ovis kislány szülinapján! Vagy egy nagyobb csajszi szülinapi buliján, ahol minden rózsaszín! Tömény cukiság […] Tovább

Hamburger-torta egyszerűen

Képzeljetek el a férfiembert, aki az elmúlt másfél évben, hogy ha megkérdeztem tőle, hogy ‘Mit ennél, drágám?’, 100-ból 99-szer azt válaszolta, hogy hamburgert! A maradék 1 esetben csak annyit mondott, hogy marhahúst! Gondolom nem volt nehéz elképzelni, hiszen elég sok hasonló egyed szaladgál a világban, pláne mióta itthon is robbant a hamburger-gasztrobomba. Készült már mindenféle […] Tovább

Dupla Oreos csokitorta - egyszerűbb, mint gondolnád

Már 5 perce ülök a gép előtt, hogy hogyan is kéne kezdeni ezt a bejegyzést, de alig tudok írni (így maradt ez a béna kezdés:) ). Remeg a gyomrom, cikáznak a gondolataim, nézegetek össze-vissza, bamublok mindenfelé. Tiszta lázban vagyok! Legalább, mintha valami első randira készülnék, vagy az államvizsgámra. Pedig egyik sem. Csupán itt van ez […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!