Sütit akarok!

Epres panna cotta - Clooneyéknak ajánlva

Szerettem volna egy kis nyári ízt átmenteni ebbe a fura hűvöskés, de napsütéses őszi időbe. Így hát egy kis eperpürével dobtam fel a klasszikus olasz édességet, a panna cottát. Főtt tejszín, amivel kb. 10 perc munkánk van, aztán csak várni kell, hogy a zselatin megtegye a magáét. Bármilyen gyümölcspürével variálható, kiváló vendégváró desszert.

 

photo 1

 

5

 

A nyári ízek megmentésén kívül persze más apropója is van a panna cottának: állítólag ez George Clooney kedvenc édessége. Aki pedig kedveli George-ot, az a hétvégén a lakás egy eldugott zugában, hogy senki ne lássa, elmorzsolt egy könnycseppet. Clooney megházasodott, és ezzel a 15 évvel korábbi álmom minden maradék morzsája szertefoszlott. Szerintem aki a Vészhelyzet idején volt kamaszlány (meg nagylány, meg egyetemista, meg fiatal feleség, meg anyuka, meg nagymama), az minimum egyszer azért elképzelte, hogy hozzámegy George Clooneyhoz. Én sem voltam ezzel másként, egészen addig, amíg meg nem érkezett Kovac doktor is a sorozatba. 🙂

Szóval korkülönbség ide vagy oda, biztos levettem volna a lábáról Clooney bácsit ezzel az epres panna cottával, de a megváltozott körülmények miatt most ajánlom ezt a desszertet az ifjú párnak, és ha valaki ismeri a fiatalasszonyt, küldje el neki a receptet nyugodtan, hadd tegye vele boldoggá George-ot. Csak hogy lássátok milyen nagyvonalú vagyok. Még cukorszívecskéket is dobáltam rá, hurrá! 🙂

Aki pedig további önkínzás céljából még képeket nézegetne és Velencéről olvasgatna, annak ajánlom ezt a cikket:
Clooney velencei esküvője

 

A többieknek pedig irány a konyha, és fojtsuk bánatunkat epres panna cottába!

 

1

 

Hozzávalók (4 adag … egy Clooney esküvő kiheverésekor inkább csak 2 adag):

 

250 ml habtejszín

1 dl tej

250 g eperpüré (bármilyen más gyümölcs is szuper leturmixolva, akár a mélyhűtőből is)

3-4 ek. cukor (kóstolgassuk, a gyümölcs édességétől is függ)

1 zacsi vanillincukor / 1 ek. házi vaníliás cukor

5 lapzselatin

 

A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A többi hozzávalót mind egy edénybe tesszük, és elkezdjük melegíteni. (Én azzal kezdtem, hogy a fagyasztóból előszedett eperpürét kiolvasztottam, és persze ugyanabba az edénybe ment utána a többi hozzávaló.) Folyamatosan kevergessük, de amikor már forrni kezd, vegyük le a tűzről. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat (elég fura állaguk lesz, de ez így van rendjén), majd keverjük az epres tejszínbe. Ha feloldódott, és nem látunk benne nagy zselatincsomókat, akkor már adagolhatjuk is a panna cottát. Amint kihűltek kicsit, mehetnek a hűtőbe, hogy elérjék zselatinos állagukat.

Ugye milyen egyszerű volt?

Eszméletlen finom, nyáridéző, búfelejtő. 🙂 És csak úgy hipp-hopp lecsúszik belőle pár pohárral.

Itt találjátok a klasszikus verziót is a panna cottából: A vaníliás csoda.

Itt pedig meglátogathattok a facebook oldalamon, ahol még péntekig játék van! Hajrá!

 

photo 3

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!