Ez a cantuccini még mindig jó. Kicsit puhábbra hagyva, csak úgy magában, vagy kávéba mártogatva. Imádom!
Volt már klasszikus mandulás változat, és mogyorós-csokis is ebből az olasz kétszersült kekszből. Most azt gondoltam, hogy egy kis kakaóporral el kéne mélyíteni az ízeket, és mi más passzolhatna ehhez jobban, mint a dió. Tél van, amúgy is minden diós. 🙂
Annak, aki még nem csinált cantuccinit: iszonyat ragadós a massza nyersen, ezt túl kell élni. Aztán két rúdban megsütjük a tésztát, ezután felszeleteljük átlósan, és a kis keksz szeletek visszamennek sülni, vagy inkább szikkadni a sütőbe. Ettől lesz kétszersült (biscotti), és ezért tudjuk szabályozni, hogy mennyire legyen puha, vagy kemény.
Zárható dobozban sokáig eláll, bár ez a veszély szerintem nem sok mindenkit fenyeget. Legalábbis remélem! 🙂
Hozzávalók:
220 gr liszt
1 kk. sütőpor
2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
180 gr cukor
1 cs. vanillincukor
2 tojás
60 gr dió, tiszta serpenyőben megpirítva 1-2 percig
Az olaszok grappába, borba is mártogatják. Én ezt még nem próbáltam, de ami késik… Ha valakinek lenne már ilyen irányú tapasztalata, mindenképp ossza meg velünk a facebookon! 😉
Jó sütögetést!