Sütit akarok!

Mákos guba revolúció

  Ez az édesség a mákos guba felturbózott változata. Egy kis tejszín, vanília és narancs teszik különlegessé ezt a hagyományos desszertet. Ráadásul a megmaradt pékárut is felhasználhatjuk hozzá, és csak 10 perc munka van vele. Jól hangzik, ugye? 🙂         Nem szeretek élelmiszert kidobni, de sajnos sokszor előfordul, hogy megmarad egy kis […] Tovább

Mogyorókrémes kenyérpuding

Tudom, elég bizarrul hangzik. Puding kenyérből?! Na nem az általunk ismert doktorötkeres változatr akell gondolni, mert abban tényleg szörnyű lenne a kenyér. Inkább egy felfújt-féleség, amiben a tejszínnek köszönhetően bársonyos, pudingszerű cuccá sülnek a kenyérdarabok. A kenyér meg persze nem az a kovászos kenyér, amivel a tojásos lecsó után kitöröljük a tányért (meg az edényt), hanem […] Tovább

Epres-habos croissantfelfújt

Van az angolban egy kifejezés, aminek még nem találtam meg a magyar megfelelőjét, mert semmi nem adja vissza ugyanazt a jelentést és körítést: comfort food. Étel, ami átmelenget testet-lelket, jóízűen tudunk utána hátradőlni és szunyókálni egyet, vagy megnézni a kedvenc filmünket. És persze az elkészítésével sem kell órákat tölteni a konyhában. Általában ezek olyan igazi […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!