Sütit akarok!

Túró rudi pohárkrém piros bogyósokkal

Ez kérem az igazi maradékfelhasználási művelet. Szerintem minden pohárkrém ebből alakult ki egyébként, hogy maradt egy kis ez meg az, aztán jöttek a szofisztikáltabb változatok, amikor már tényleg azért sütöttek kekszet, piskótát, hogy pohárkrém legyen belőle. 🙂     Múlt hétvégére egy nagyon izgis, bohém, fiatalos esküvőre sütöttem tortákat egy barátnőmnek (beszámoló majd érkezik), ahol […] Tovább

10 perces eperdzsem - avagy a modern befőzés rejtelmei

Ki emlékszik arra, amikor anyukáink, vagy nagymamáink napokon át tartó lekvárfőzést rendeztek? Minden haptákban állt, általában be volt fogva mindenki, és készült a baracklekvár, eperdzsem, meggylekvár a kamra polcaira, természetesen ipari mennyiségben. Óriás edényekben rotyogott a levár napokon keresztül (nekem úgy tűnt), és az egész konyhát befőttes üvegek, fóliák, tetők borították. Emlékszem egyre, ovis vagy […] Tovább

Szívecske minitorta - kezdőtől a haladóig

Ahogy felcsaptam a laptopom, hogy megírjam ezt a bejegyzést, belépett a szobába a pasim, és megkérdezte, hogy megeheti-e a narancsot a konyhaasztalról, vagy az még kell valamihez? Hát ez a szerelem! Tudja a drágám, hogy előbb fotózunk, aztán eszünk. Nem dobjuk ki az összegyűjtött, elsőre feleslegesnek tűnő szalvétákat. Nincsenek egyforma tányéraink, mindegyik másmilyen. Mert én […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!