Sütit akarok!

Kakaós-narancsos nemkuglóf

Puha, vajas, márványos tészta, ami nem csak gyönyörű, hanem nagyon finom is! Több napig puha maradt…na nem mintha 2-3 napnál tovább kitartana nálunk. 🙂       Valamelyik nap beugrott, hogy nekem kuglóf kell. El is kezdtem recepteket keresgélni, aztán benéztem a hűtőbe, hogy egyáltalán mi van otthon. Ekkor jött a narancsos ötlet, de hogy […] Tovább

Kakaós-diós cantuccini

Ez a cantuccini még mindig jó. Kicsit puhábbra hagyva, csak úgy magában, vagy kávéba mártogatva. Imádom!       Volt már klasszikus mandulás változat, és mogyorós-csokis is ebből az olasz kétszersült kekszből. Most azt gondoltam, hogy egy kis kakaóporral el kéne mélyíteni az ízeket, és mi más passzolhatna ehhez jobban, mint a dió. Tél van, […] Tovább

Jamie forró csokija

Minden benne van, ami a tökéletes forró csokihoz kell. Ráadásul szuper kis gasztroajándékot készíthetünk anélkül, hogy különösebben megterhelnénk magunkat  a konyhában.       Sokáig azt gondoltam, hogy van valami misztikus a forró csokiban. Hogy olyan igazi forró csokit csak kávézókban lehet csinálni. Aztán rájöttem, hogy csak az alapanyagokon múlik minden. Fontos a kakaópor minősége, […] Tovább

Csokialagút - sütés nélkül

Nem kell sütni, és az összeállítása is kb. 10 perc. Aztán pihen egy kicsit a mélyhűtőben és a hűtőben, és már szervírozhatjuk is! Olvadós csokialagút, belül ropogós ostyadarabokkal. Eteti magát…sajnos. Előre is elkészíthetjük, hiszen napokig eláll a hűtőben, ez pedig az ünnepi előkészületes időmenedzsmentben elég jól jön.       Az egész sütiben, receptfeltöltésben a […] Tovább

Kakaós-narancsos madeleine

Nemrég új szerelembe estem, kipróbáltam végre a madeleine sütőformámat! Kétfalatnyi, szaftos piskóta, és ebben is az a jó, hogy bármivel variálhatjuk! Így a sima madeleine után kipróbáltam egy kakós-narancsos párosítást.     Ahogy már korábban is írtam, nagyon jó kis sütemény ez, mert villámgyorsan elkészül. A tésztája sem egy nagy mutatvány, utána áll egy kicsit […] Tovább

Kakaós kókuszos keksz

A címe alapján nem nehéz elképzelni, olyan, mintha a Bounty csokit gyúrtuk volna kekszbe. A teljes hasonlósághoz azért nem ártana egy kis csokiba mártani őket (a keksz felét vagy a talpukat), de ehhez ebben a melegben már nem volt türelmem. A sütése nem vészes még nyáron sem, mert gyorsan megsülnek, csak 10 percet töltenek a […] Tovább

Mogyorós-csokis pöffeteg keksz

Csak a puffin-nál láttam először ezt a kekszet, és ő azt írja, hogy nem tudja miért hívják pöffetegnek. Szerintem nem is lehetne találóbb nevet adni nekik. Kicsik (vagy épp nem) és pufik, kívül keményebb, belül ragacsosan puha. És tény: rettentő jól néznek ki.   Hamar megvan, ízesíthető, variálható, de mindig csini. 🙂 Ugorjatok neki, megéri! […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!