Sütit akarok!

Epres panna cotta - Clooneyéknak ajánlva

Szerettem volna egy kis nyári ízt átmenteni ebbe a fura hűvöskés, de napsütéses őszi időbe. Így hát egy kis eperpürével dobtam fel a klasszikus olasz édességet, a panna cottát. Főtt tejszín, amivel kb. 10 perc munkánk van, aztán csak várni kell, hogy a zselatin megtegye a magáét. Bármilyen gyümölcspürével variálható, kiváló vendégváró desszert.     […] Tovább

Panna cotta - a vaníliás csoda

Ismét az olaszok zsenialitását csillogtatom meg előttetek. A panna cotta ugyanis egy olasz eredetű desszert, krémes, könnyű, vaníliás, egyszerűen nagyszerű. Szó szerinti fordításban főtt tejszín, ebből következtetve rossz nem lehet, hogyha igazi tejszínt használunk. Márpedig nem is olyan könnyű rendes tejszínt találni a polcokon. Sokszor olvashattátok már a receptjeimnél, hogy legalább 30%-os tejszínt használjatok, és […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!