Sütit akarok!

Sárgabarackos joghurthab - avagy a nyaraláson is kell süt(n)i

Nem túl édes, könnyű, joghurtos-gyümölcsös pohárkrém, amit még egy idegen konyhában is 15 perc összedobni. A szezonra való tekintettel sárgabarackkal készült, de ugyanilyen finom lehet málnával, áfonyával vagy meggyel is.     Éppen nyaralok. (Ezért is van időm blogolni. :p ) Csehországban vagyunk a lipnoi tó mellett egy apartmanban, összesen öt felnőtt és két gyerek. […] Tovább

Erdei gyümölcsös gesztenyés pohárkrém

Igazi last minute karácsonyi desszert, mert kb. 15 perc az elkészítése a konyhába lépéstől számítva és jó esetben minden van hozzá a mélyhűtőben, vagy a kamrában. Mégis meg van benne a karácsony íze, és még az is belapátol egy pohárral belőle, aki amúgy állítja, hogy ő nem szereti a gesztenyés dolgokat. True story. 🙂   […] Tovább

Chia magos tejberizs gránátalmával

Az a jó a tejberizsben, hogy lehet enni reggelire, ebéd utáni desszertnek és fárasztó nap utáni vacsorának is. Ugyanakkor az a baj vele, hogy általában nem önmagában esszük. Leggyakrabban kakaóval vagy fahéjas cukorral szórjuk meg, de volt már példa arra is, hogy előkerült a Nutellás üveg, vagy a karamellszósz. Ez a verzió most egy fokkal […] Tovább

Eperzselé a legfinomabb joghurtkrémmel - avagy a szuperegészség

  Színtiszta egészség, és mégis ízrobbanás tör ki a szádban, ha megkóstolod! Ráadásul mindez 10 perc konyhában töltött idő alatt! Gyors, vacsi utáni édesség, vagy tökéletes vendégváró, hiszen előre elkészíthetjük, és behűtve tároljuk. Mindenki szereti, még az is, aki szalonnát reggelizik, sült kolbászt ebédel és kirázza a hideg az egészséges táplálkozás szókapcsolat hallatán.     […] Tovább

Epres panna cotta - Clooneyéknak ajánlva

Szerettem volna egy kis nyári ízt átmenteni ebbe a fura hűvöskés, de napsütéses őszi időbe. Így hát egy kis eperpürével dobtam fel a klasszikus olasz édességet, a panna cottát. Főtt tejszín, amivel kb. 10 perc munkánk van, aztán csak várni kell, hogy a zselatin megtegye a magáét. Bármilyen gyümölcspürével variálható, kiváló vendégváró desszert.     […] Tovább

Panna cotta - a vaníliás csoda

Ismét az olaszok zsenialitását csillogtatom meg előttetek. A panna cotta ugyanis egy olasz eredetű desszert, krémes, könnyű, vaníliás, egyszerűen nagyszerű. Szó szerinti fordításban főtt tejszín, ebből következtetve rossz nem lehet, hogyha igazi tejszínt használunk. Márpedig nem is olyan könnyű rendes tejszínt találni a polcokon. Sokszor olvashattátok már a receptjeimnél, hogy legalább 30%-os tejszínt használjatok, és […] Tovább

Túró rudi pohárkrém piros bogyósokkal

Ez kérem az igazi maradékfelhasználási művelet. Szerintem minden pohárkrém ebből alakult ki egyébként, hogy maradt egy kis ez meg az, aztán jöttek a szofisztikáltabb változatok, amikor már tényleg azért sütöttek kekszet, piskótát, hogy pohárkrém legyen belőle. 🙂     Múlt hétvégére egy nagyon izgis, bohém, fiatalos esküvőre sütöttem tortákat egy barátnőmnek (beszámoló majd érkezik), ahol […] Tovább

N.Y. cheesecake a pohárban - hűsítő epres desszert

Egy hűsítő mascarponés, epres pohárkrémről van szó igazából, de a múltkori New York utáni sóvárgásomnak köszönhetően megszállt az ihlet, és elneveztem New York cheesecakenek – pohárban. Mert ugye akár ez is lehetne. Keksz – pipa. Krémsajtréteg – pipa. Eper a tetején – pipa.       Elképesztően finom, én még embert nem láttam, aki ne […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!