Sütit akarok!

Csokis-fahéjas sütinyalóka - avagy a karácsonyi cake pop

A cake pop nem más, mint egy csokiba mártott sütigolyó, pálcikán. Állhat rendesen, mint egy normál nyalóka, vagy lehet így, fejjel lefelé is, ahogy most nálam. A roppanós csokiburokban ott rejlik egy komplett süti, csak éppen összegyúrva. Isteni, és mindenkit le lehet vele nyűgözni! Azt nem mondom, hogy gyorsan elkészül, mert igazából baromi pepecselős cucc. […] Tovább

Baklava sajttorta

A megszokott, könnyed sajttorta, különböző magvakkal rétegezve, rétestésztába bugyolálva. Ezernyi réteg, színes magvakkal megszórva, és aztán még jön az aranyláva: a mézes máz, amitől még inkább lecsúszik ebből a sajttortából 1-2 (3-4…ooops) szelet.       Az egyik kedvenc amerikai oldalamon láttam egy baklavás, kelttésztás sütit, és ekkor csapott belém a villám! Hogy lehet az, hogy még […] Tovább

Hütte palacsinta - a téli lélekmelengető

Jó, jó, tudom, hogy nincs ilyen palacsinta a hüttékben, de a tésztájához az ihletet az osztrák császármorzsa adta. Könnyű, tejszínes, édes lágy palacsinta, amit bármivel megszórhatunk, leönthetünk, mindenhez passzol. Lekvár, mogyorókrém, tejszínhab, gyümölcsök, mandula, fagyi…mindennel isteni lesz! Mondjuk én a fagyira szavaztam, hiszen felnőtt vagyok, és ebben az a legjobb, hogy bármikor ehetek fagyit. Akkor […] Tovább

Egyszerű máktorta körtével

Az ősz, a rossz idő közeledtével én egyre jobban kívánom a mákos sütiket. Amúgy nem vagyok nagy fan, de ha egyszer rákapok az ízére, akkor utána már jöhet bármilyen formában! Egyszerű kevert tészta, kis tojáshabbal lazítva. Azt meg ugye nem kell magyaráznom, hogy a körte és a mák miért olyan jó barátok?! 🙂     […] Tovább

Igazi házi rétes

Nemrégiben élő közvetítést adtam a facebook oldalon az igazi házi rétes készítésének minden lépéséről. A kész réteslapok világában nagyon ritka ez a rétes, hiszen már azt is a ‘házi’ kategóriába soroljuk, amikor a kész réteslapot mi magunk töltjük be, és sütjük meg otthon. Pedig ez még mindig az a töredező, száraz valami lesz…a legtöbb esetben […] Tovább

Kakaós-narancsos madeleine

Nemrég új szerelembe estem, kipróbáltam végre a madeleine sütőformámat! Kétfalatnyi, szaftos piskóta, és ebben is az a jó, hogy bármivel variálhatjuk! Így a sima madeleine után kipróbáltam egy kakós-narancsos párosítást.     Ahogy már korábban is írtam, nagyon jó kis sütemény ez, mert villámgyorsan elkészül. A tésztája sem egy nagy mutatvány, utána áll egy kicsit […] Tovább

Sütőtökös sajttorta

Szezonja van, gyönyörű színe, édeskés íze: ez bizony a sütőtök. És az én konyhámban ő sem úszhatta meg, hogy sajttortává váljon. Annyira imádom a sajttortát! Sütünk egy kekszalapot, kikeverünk egy alapkrémet, és igazából azzal ízesítjük, amivel csak akarjuk. Tuti varázslat, bárkinek, bármilyen eseményre is csináljuk. Meg persze lehet csak úgy is sütni.       […] Tovább

Képviselőfánk torta

Mondhatnám, hogy Éclaire-torta, de a képviselőfánk kis hazánkban egyelőre ismertebb, és az is igaz, hogy a tortán, és a díszítő kis fánkokon nincsen cukormáz. Márpedig én csak ezt az egyetlen különbséget találtam a képviselő és az éclaire között. Mindkettő égetett tésztából készül, krémmel töltjük, és kész is a mennyei fánkocska.     A torta két […] Tovább

Madeleine - a rózsabimbó süti

Szerintem nincs ember, aki ha fogékony a szépre és a sütikre is, ne ájulna el ezeknek a kis piskóta-rózsabimbóknak a láttán. Annyira gyönyörűek! Tüneményes, kétfalatnyi sütik, ráadásul villámgyorsan elkészül! Mivel ilyen icuri-picurik, csak 5 percet töltenek a sütőben. És hogy még jobban megszeressétek őket: semmi extra nem kell hozzá (csak a sütőforma), igazi “kamra-süti”. Tojás, […] Tovább

Kakaós zabkeksz fehércsokival

Hálás jószág ez a keksz, mert ha rátaláltunk egy bevált alapreceptre, akkor kedvünk szerint variálhatjuk. Ha olyan hangulatunk van, akkor különböző fűszerekkel dobhatjuk fel, ha egészségesebbre vágyunk, akkor jöhet a mindenféle teljeskiőrlésű lisztkeverék, ha pedig óriási a baj, és naaaagyon kell a csoki, akkor megbombázhatjuk a kekszeket egy nagy adag csokival. Azt pedig végképp nem […] Tovább

Pink - narancs esküvői kalandok - desszertasztal 3.

Fiatal, modern pár, városi esküvő egy menő borbárban. Ez volt Kriszti és Frici esküvője, akik sok dologban szakítottak a hagyományokkal, és kérdés nélkül elfogadták a desszertasztal koncepciómat. Fehér torta? Nem kell! Jöhet minden, ami színes, mert az esküvőn a pink és a narancssárga fog dominálni. És igazából az esküvői tortánál sokkal fontosabb az egyik kísérő […] Tovább

Almás pite diókrémmel

Megint pite. Mert megunhatatlan, egyáltalán nem annyira macerás, mint elsőre gondoljuk, és igazán hálás jószág, mert sokáig eláll. Sőt, a tésztája napról napra omlósabb, finomabb lesz!           Ez most nem a klasszikus verzió a nagyitól, amikor nagy tepsiben sül az almás két vastag réteg tészta között. Ez egy vékonyabb tésztás pite, […] Tovább

A legfinomabb pite: citrom tart

Nem tart a citrom semmit se. 🙂 Ez az előkelő francia neve a sütikének. Illetve minden olyan süteményt tart-nak hívunk, amiben alul van egy tésztaréteg, rajta valami töltelék, és nincs befedve újabb tésztával. Na, már ezt is tudjuk. És nyugodjatok meg, nem ettől a citromtortától lettem ennyire humoros.       A lényeg: VIGYÁZAT, addiktív! […] Tovább

Rózsaszín ombre torta - 1. blogszülinap

Régóta készülök rá, annyira tüneményes! Kívülről már sejtet valamit, de az igazi tündérmese akkor kezdődik, amikor felvágjuk! A gyönyörű színátmenetről nem akartam elvenni a figyelmet, ezért ízvilágban valami egyszerűre törekedtem: citrom és fehércsoki a hagyományos piskótával. Egyszerű, de nagyszerű kombináció. Erre most nem mondom, hogy áhh, 10 perccel konyhábalépés után már készen is vagyunk, mert […] Tovább

Epres panna cotta - Clooneyéknak ajánlva

Szerettem volna egy kis nyári ízt átmenteni ebbe a fura hűvöskés, de napsütéses őszi időbe. Így hát egy kis eperpürével dobtam fel a klasszikus olasz édességet, a panna cottát. Főtt tejszín, amivel kb. 10 perc munkánk van, aztán csak várni kell, hogy a zselatin megtegye a magáét. Bármilyen gyümölcspürével variálható, kiváló vendégváró desszert.     […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!