Sütit akarok!

Eperzselé a legfinomabb joghurtkrémmel - avagy a szuperegészség

 

Színtiszta egészség, és mégis ízrobbanás tör ki a szádban, ha megkóstolod! Ráadásul mindez 10 perc konyhában töltött idő alatt! Gyors, vacsi utáni édesség, vagy tökéletes vendégváró, hiszen előre elkészíthetjük, és behűtve tároljuk. Mindenki szereti, még az is, aki szalonnát reggelizik, sült kolbászt ebédel és kirázza a hideg az egészséges táplálkozás szókapcsolat hallatán.

 

image

 

 

image

 

Amúgy én sem vagyok az a nagy paleo-, vegán-, szuperegészsgfan, de a Még-csak-január-van-de-már-most-nem-tartom-a-diétázós-fogadalmamat nevű titkos csoport tagjaként szeretem az ilyen desszerteket. Jól esik néha úgy bűnözni, hogy komolyan meg tudom nyugtatni a lelkem, hogy ezt most este tízkor is megehettem. 🙂 Nincs benne se liszt, se csoki, és nem is kezdődik úgy a recept, hogy végy fél kiló fehércukrot, szóval ez már nálam abszolút az egészséges kategóriába tartozik.

Eperpüré, joghurt, esetleg egy kis zabkeksz morzsa, amit én most csakis csak a fotók esztétikája miatt tettem rá. (kamu!) Ezzel már tényleg csak egy véresszájú személyi edzőnek lehet baja, mert hát a joghurtban is van cukor, meg zsír, és biztosan az eperről is tud egy pár kompromittáló tudományos tényt. De, kérdem én, milyen világ az, ahol már joghurtot, meg epret sem lehet enni büntetlenül?!

 

image

 

image

 

És egyébként is, az amcsi filmekben a kórházban mindig jellyt, azaz zselét kapnak a betegek. Nem értem miért, de mindezek után jöjjön valaki, és merje azt mondani, hogy ez nem egészséges! 🙂

Tudom, hogy nem mindenki olyan szerencsés, mint én, akinek az apukájában tombol a gyüjtő-, és raktározószenvedély, ennek köszönhetően pedig a kertből szedett eprek pürésítve, kis műanyagdobozokban állnak a hűtőmben, úgyhogy nyugodtan használjatok hozzá bolti mirelit gyümölcsöt. (Nah, aszuperegészségtudatos ősanya-típusok most borultak csak ki igazán! :p )

Jöjjön a desszert, mert isteni finom, kár lenne kihagyni!

 

image

 

Hozzávalók (4 személyre):

4 dl eperpüré (mirelit is lehet)

4 db lapzselatin

2 kiskanál házi vanillincukor (jajj, lebuktam!)

4 dl natúr joghurt

1 lime

tudom, égetett szesz és nagyon gáz egy lapon említeni az egészség szóval, de egy kis Amaretto likőr nagyon jót tesz a joghurtnak

ha még mindig bírjuk cérnával: 4 db zabkeksz

 

image

 

Az elkészítése is gyerekjáték, kb. 10 percet töltöttem a konyhában.

 

  1. Az eperpürét feltesszük melegedni, és beletesszük a vaníliás cukrot. Közben a zselatinlapokat beáztatjuk egy tál hideg vízbe.
  2. Amikor már elkezdene forrni a gyümölcs, gyorsan lehúzzuk a tűzről, és a megázott, kinyomkodott (ilyenkor furcsa, kicsit “taknyos” állaga van) zselatinlapokat keverjük az eperpüréhez.
  3. A gyümölcspürét 5 percig hűlni hagyjuk, majd kis poharakba öntjük. Ha már szobahőmérsékletűre hűltek, betesszük a poharakat a hűtőbe, ugyanis itt fognak teljesen megdermedni az eperzselék.
  4. A joghurtkrémmel csak annyi dolgunk van, hogy a natúr joghurtba belekeverjük a lime héját és a fél lime levét, és ha nem halunk bele, akkor az Amarettot is. Mézzel is édesíthetjük egy kicsit, ha szeretnénk.
  5. A joghurtkrémet csak akkor tegyük a zselére, ha az már nem folyós.
  6. A desszertünk tetejére morzsolhatunk egy kis zabkekszet.

 

Szerintem gyönyörű és nagyon finom. A zselétől pedig nem kell megijedni, ekkora mennyiségben nem lesz az a vágható zselé az eperből, inkább csak olyan kis remegős. Próbáljátok ki, és közben nézzetek be a facebookra is! 😉

 

image

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!