Jaj, jajj szegény blogom! Szépen elhanyagoltam. Rengeteg minden történt, amikről majd írok is élménybeszámolót: Restaurant day, Milánó, esküvői torta, szülinapi torta! Az egyetlen dolog, amit az elmúlt héten a nagy rohanásban itthon készítettem pár szendvicsen kívül, az ez a csodálatos banánturmix. És hogy mitől lett luxuscikknek kikiáltva? A hozzávalókból kiderül…egy ilyet csak néha szabad elkészíteni, mert különben rászokik a nép és a “sima” már nem kell majd senkinek. Pedig az is finom, és szuper kis reggeli, vagy egészséges desszert lehet belőle.
Ez a példány felér egy turboreggelivel, garantáltan lesz energiánk ebédig! 🙂 De ha egy csinosabb kis pohárba rakjuk, és mondjuk még tejszínhabot is szórunk rá, meg morzsolt amarettini kekszet, akkor akár egy vacsora utáni desszertként is megállja a helyét!
Hozzávalók (egy személyes reggeli adag):
1 db barnulásnak indult banán
3 dl mandulatej
1 ek. Nutella
1 ek. méz
1 kk. házi vaníliás cukor
pici fahéj, vagy aki szereti: szerecsendió
A recept nem túl bonyolult 🙂 Minden megy a turmixgépbe, és járatjuk a masinát, amíg szép, egynemű mixet nem kapunk. Én megolvasztottam a mikróban egy kis Nutellát plusszban, és ezt csorgattam végig a pohár falán.
Próbáljátok ki! Mennyei kombináció!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: