Sütit akarok!

Eperturmix sajttorta

Olyan ez a torta, mintha egy igazi amerikai epershake költözött volna a már önmagában is isteni, klasszikus sajttortába. Nincs tömény eperíz, inkább csak olyan krémes, vaníliás, itt-ott felbukkanó eperélmény. Az egyetlen baj vele, hogy túl gyorsan fogy.       Számomra ünnepnap, amikor az ocsmány, latyakos, sötét tél után először látni epreket a boltok polcain. […] Tovább

Eperzselé a legfinomabb joghurtkrémmel - avagy a szuperegészség

  Színtiszta egészség, és mégis ízrobbanás tör ki a szádban, ha megkóstolod! Ráadásul mindez 10 perc konyhában töltött idő alatt! Gyors, vacsi utáni édesség, vagy tökéletes vendégváró, hiszen előre elkészíthetjük, és behűtve tároljuk. Mindenki szereti, még az is, aki szalonnát reggelizik, sült kolbászt ebédel és kirázza a hideg az egészséges táplálkozás szókapcsolat hallatán.     […] Tovább

Epres panna cotta - Clooneyéknak ajánlva

Szerettem volna egy kis nyári ízt átmenteni ebbe a fura hűvöskés, de napsütéses őszi időbe. Így hát egy kis eperpürével dobtam fel a klasszikus olasz édességet, a panna cottát. Főtt tejszín, amivel kb. 10 perc munkánk van, aztán csak várni kell, hogy a zselatin megtegye a magáét. Bármilyen gyümölcspürével variálható, kiváló vendégváró desszert.     […] Tovább

N.Y. cheesecake a pohárban - hűsítő epres desszert

Egy hűsítő mascarponés, epres pohárkrémről van szó igazából, de a múltkori New York utáni sóvárgásomnak köszönhetően megszállt az ihlet, és elneveztem New York cheesecakenek – pohárban. Mert ugye akár ez is lehetne. Keksz – pipa. Krémsajtréteg – pipa. Eper a tetején – pipa.       Elképesztően finom, én még embert nem láttam, aki ne […] Tovább

10 perces eperdzsem - avagy a modern befőzés rejtelmei

Ki emlékszik arra, amikor anyukáink, vagy nagymamáink napokon át tartó lekvárfőzést rendeztek? Minden haptákban állt, általában be volt fogva mindenki, és készült a baracklekvár, eperdzsem, meggylekvár a kamra polcaira, természetesen ipari mennyiségben. Óriás edényekben rotyogott a levár napokon keresztül (nekem úgy tűnt), és az egész konyhát befőttes üvegek, fóliák, tetők borították. Emlékszem egyre, ovis vagy […] Tovább

Kókusztorta friss eperrel

Hétvégére jöjjön egy csodás torta, a múlt hétvégéről. Az elmúlt három hónap rengeteg sok munkáját ki kellett már pihennünk (jó, igazából Atinak kellett egy alvásbeutaló valami csöndes helyre:) ), így hosszú hétvégéztünk egyet a Balatonon. Na nem a retro, parti szállás-lángos-pancsolás fajta vakáció volt ez! Aki még nem járt a Káli-medencében, az északi partot ölelő […] Tovább

Epres-habos croissantfelfújt

Van az angolban egy kifejezés, aminek még nem találtam meg a magyar megfelelőjét, mert semmi nem adja vissza ugyanazt a jelentést és körítést: comfort food. Étel, ami átmelenget testet-lelket, jóízűen tudunk utána hátradőlni és szunyókálni egyet, vagy megnézni a kedvenc filmünket. És persze az elkészítésével sem kell órákat tölteni a konyhában. Általában ezek olyan igazi […] Tovább

Bazsalikomos-epres vaníliafagyi

Háááát az úgy volt, hogy megint nem az lett a végeredmény, mint amit terveztem. 🙂 Ez gyakran előfordul. A csokis sütinek tervezett tésztából így lett a múltkor marcipános epres piskóta, például. Most azonban annyi volt a különbség a szokásos helyzethez képest, hogy nagy terveim nem voltak. Barátnőimet vártam egy kis hétvégi brunchra, és hát nyilván […] Tovább

Erdei gyümölcsös éclaire fánk

Az éclaire fánkról és viharos kalandunkról már volt szó bővebben itt. Azóta boldogan jelenthetem, hogy soksoksok : 1 -re állunk, én és az éclaire fánk. Anyukámnak nagyon nagy kedvence, mindig kérdezgeti, hogy nem sütöttem-e azt, így az idei Anyák napján mi más lehetett volna az ajándék?! Gondoltam sütök egy tepsi fánkot, meg veszek egy kis […] Tovább

Epres-rebarbarás clafoutis

Azaz klafuti. Egy francia eredetű süti, amit hagyományosan cseresznyével, meggyel készítettek. Én már sok gyümölccsel próbáltam (és majd jönnek is még receptek), de ez a kedvencem. Nagymenő páros: eper & rebarbara. Már írtam, hogy szerintem az eperrel minden jó páros, de ez valami kiemelkedően fantasztikus, és légyszi ne kelljen még több superlativust felsorolnom, próbáljátok ki, […] Tovább

Epres Oreo torta

Több helyről hallottam már vissza, hogy Oreo-mániás, Oreo-függő, stb vagyok. Jönnek a barátnőim, hogy a kolléganőik valami sütis blogról beszélgettek ebédszünetben, aztán mondták, hogy a csaj amúgy Oreo-függő, és akkor már tudták, hogy kiről van szó a szomszéd asztalnál. 🙂 Amúgy elég szürreális élmény, hogy én itthon a négy fal között sütögetek, irogatok, aztán ezt […] Tovább

Eperkrémleves amarettini keksszel

Nem, nem bolondultam meg, tisztában vagyok vele, hogy október vége van. Tudom, hogy nem kapni minden sarkon epret, de abban reménykedem, hogy más is előrelátó és használja a fagyasztóját. Illetve a teljes igazság kedvéért: abban reménykedem, hogy másnak is van olyan fantasztikus apukája, mint nekem, akinek nyáron az eperszezonban, miután adott friss epret mindenkinek, a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!